Betaalbare manieren om je natte kelder voorgoed op te drogen!

Betaalbare manieren om je natte kelder voorgoed op te drogen!


Natte kelder

Diagnose van het waterprobleem


Water of vocht in kelders komt uit twee bronnen. Een bron is de luchtvochtigheid binnenshuis die op koude oppervlakken condenseert, net zoals waterdruppeltjes zich vormen op een koud drankje op een vochtige dag. De andere is water – of waterdamp – dat van buiten komt. Regenwater, smeltende sneeuw of grondwater kan de grond rond uw fundering verzadigen en erin lekken. Water kan door scheuren lekken of het kan poreuze beton- of metselwerkmuren binnendringen in de vorm van waterdamp. Plak aluminiumfolie op je keldermuur en inspecteer het een paar dagen later om erachter te komen wat het probleem veroorzaakt. Vocht op het buitenoppervlak van de folie duidt op een hoge luchtvochtigheid binnenshuis. Vocht achter de folie betekent dat er vocht door de muren lekt

Verwijder overtollige vochtigheid


Het elimineren van de bronnen van vochtige lucht zal je kelder helpen uitdrogen. Sluit lekke ventilatieopeningen af ​​met folietape om te voorkomen dat ongewenste vochtige lucht uw kelder binnendringt. Gebruik niet alleen ducttape; het zal uiteindelijk eraf vallen. Voeg een ventilator toe aan uw badkamer in de kelder en zorg ervoor dat uw gezin deze aanzet tijdens douches. Houd uw keldervensters gesloten tijdens vochtig weer. En als u nog steeds condensatie op koele oppervlakken krijgt, gebruik dan een ontvochtiger om de luchtvochtigheid binnenshuis te verlagen.


Leidingen isoleren


Condens dat uit koude leidingen druppelt, kan bijdragen aan problemen met kelderwater. Bedek koudwaterleidingen met schuimbuisisolatie om condensatie te stoppen. De schuimisolatie is goedkoop en gemakkelijk te knippen met een schaar.


Wanden isoleren


Isoleer buitenmuren om condensatie te voorkomen. In koude klimaten sparen isolerende kelderwanden ook energie en verminderen uw verwarmingskosten. Maar bedek de muren niet met isolatie als er water van buiten lekt; je creëert gewoon een potentieel schimmelprobleem


Houd water weg van de stichting


Als je kelder lekt na zware regenval of nadat sneeuw is gesmolten, kan het probleem worden opgelost door ervoor te zorgen dat water van je fundering wordt afgeleid. Het is gebruikelijk dat de grond naast je huis in de loop van de tijd bezinkt, waardoor een gracht ontstaat die afvoer verzamelt en deze langs je funderingsmuur naar de kelder leidt. Gazonranden en grind langs de fundering kunnen de zaken erger maken. Los het probleem op door een 6-voet brede helling te maken die ongeveer 4 inch van de fundering wegvalt. Bedek de hellende grond voor een extra verzekering met een laag poly van 6 mil. Verberg vervolgens de poly met mulch, grind of een laag grond bedekt met gras. Dit voorkomt dat water in de buurt van de fundering doordringt.


Goten toevoegen en regenpijpen verlengen


Als je kelder lekt nadat het regent en je hebt geen goten, overweeg dan om ze toe te voegen. Goten vangen de regen op en leiden deze naar de regenpijpen, die het weg van het huis leiden. Of u nu nieuwe goten installeert of al hebt, zorg ervoor dat de regenpijpen 4- tot 6 ft hebben. horizontale verlengingen om het water weg van het huis te verplaatsen.

Leave a Reply